Sursă foto: freepik.com

Totul despre transportul în comun în Cluj

Cluj-Napoca este un oraș vibrant și plin de viață, iar transportul în comun este una dintre cele mai bune opțiuni pentru a ajunge la destinația dorită într-un mod eficient și economic. Cu ajutorul acestui articol, vom descoperi toate aspectele legate de transportul în comun în Cluj precum și modalitățile de plată a călătoriilor. Indiferent dacă sunteți un călător obișnuit sau doriți să vă aventurați pentru prima dată în oraș, acest ghid vă va ajuta să navigați prin rețeaua de transport în comun din Cluj cu ușurință.

 

Pentru a călători cu autobuzul, un bilet costă 6 lei, dar acesta poate fi folosit pentru două drumuri sau două persoane. Dacă știi că va urma să ai câteva drumuri prin oraș, ar fi bine să îți achiziționezi mai multe bilete odată pentru a scăpa de grija lor. Există mai multe opțiuni disponibile pentru a cumpăra bilete:

  • de la automatele de bilete, centrele de vânzare sau chioșcurile care se află în apropierea stațiilor de autobuz
  • prin trimiterea unui SMS la 7479 cu numărul liniei cu care circulați, unde veți primi un mesaj de confirmare imediat ce ați trimis mesajul
  • prin plata cu cardul din aplicația bancară mobilă, apropiind telefonul de POS-ul din autobuz
  • prin aplicația 24Pay, care te ajută să achiți atât transportul public, cât și alte lucruri precum parcarea, încărcarea electronică, activități de divertisment etc.

Pe blog veți putea citi urmări câteva rute de la pensiunea Mioval către unele puncte importante din oraș precum: VIVO!, Iulius Mall, aeroport sau gară.

 

De asemenea, în ultimii ani, aplicațiile de transport au devenit din ce în ce mai populare și importante în viața noastră de zi cu zi. Acestea ne oferă informații utile despre trasee, orare și tarife, ceea ce ne ajută să ne planificăm călătoriile în mod eficient.

  • Moovit este o aplicație de transport foarte utilă și ușor de folosit. Poți seta adresa la care ești (sau o localizează automat) și adresa la care trebuie să ajungi. Îți oferă toate rutele disponibile cu autobuzul prin oraș. Îți arată chiar și traseul pe care trebuie să-l urmezi până la stația de unde dorești să pleci. Datorită butonului de activare, te anunță de fiecare dată din timp când trebuie să schimbi autobuzele și când ai ajuns la destinație.
  • Se mai poate folosi și CTP Cluj-Napoca: cauți destinația dorită și primești toate rutele disponibile alături de o hartă care îți spune pas cu pas pe unde trebuie să mergi. De asemenea, se poate plăti din aplicație.
  • Altă aplicație folosită cu același scop este Cluj Bus care costă 9,99 lei. Îți afișează toate liniile din oraș pe hartă împreună cu stațiile și cu traseul autobuzelor. Poți afla care sunt restaurantele sau obiectivele turistice de lângă tine pentru a putea ajunge la ele cât de repede posibil.

 

Așadar, acestea sunt sfaturile noastre pentru tine în ceea ce privește transportul în comun în Cluj. Sperăm că te-am ajutat și că o să te descurci fără probleme în oraș.