Sursă foto: freepik.com

Spitale clinice de adulți – Cluj (II)

Continuăm lista secțiilor din cadrul Spitalului de Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca care se află pe strada Clinicilor, 3-6. Numărul de telefon pentru a contacta oricare dintre secțiile prezentate este +40 264 597 852.

 • Secția de Obstetrică Ginecologie I oferă servicii medicale specializate pentru nașteri, cu ajutorul unei aparaturi moderne, în trei săli dotate cu tehnologie avansată. Pacientele care nasc sunt îngrijite în saloane moderne și confortabile. În plus, clinica oferă și servicii de diagnostic prenatal și are un departament de reproducere umană asistată. Pacientele cu probleme ginecologice sunt tratate chirurgical în patru săli de operație echipate cu tehnologie de ultimă generație, ce permite atât intervenții operatorii clasice cât și cele laparoscopice și histeroscopice. Urmărirea postoperatorie se face într-un compartiment special de terapie intensivă, care este bine echipat și modern. De asemenea, activitățile clinicii sunt extinse și către centrul de cercetare Imogen.

 

 • Compartimentul A.T.I. Obstetrică Ginecologie desfășoară proceduri specifice de anestezie și terapie intensivă.

 

 • Secția de Chirurgie Generală I are ca activitate principală chirurgia digestivă, fiind tratate majoritatea afecțiunilor digestive cu indicații chirurgicale, inclusiv oncologice, dar și patologia endocrină, chirurgia sânului sau a tumorilor maligne cutanate.

 

 • Secția de Chirurgie Generală II desfășoară activități din domeniile: chirurgie laparoscopică și clasică, chirurgie a peretelui abdominal (hernia inghinală, hernia ombilicală, hernia incizională, hernia hiatală), chirugia endocrină (suprarenală, tiroidă, paratiroidă), chirurgia digestivă, chirurgia sistemului venos periferic, chirurgia bariatrică.

 

 • Secția de Reumatologie este specializată în diagnosticarea și tratamentul afecțiunilor reumatice și ale sistemului musculo-scheletic. Aceasta oferă servicii medicale pentru pacienții cu boli autoimune și inflamatorii ale sistemului osos și articular, precum artrita, osteoporoza, spondilita anchilozantă, lupusul eritematos sistemic și alte afecțiuni asemănătoare.

 

 • Secția de Medicină Internă II oferă servicii de calitate superioară în diagnosticarea tulburărilor funcționale și de motilitate ale sistemului digestiv. Aceasta dispune de tehnologii avansate pentru investigații unice în regiunea Transilvania, cum ar fi manometria esofagiană și anorectală de înaltă rezoluție, pH-metria cu impedanța și determinarea tranzitului colonic cu markeri radioopaci.

 

 • Secția Medicină Internă III are ca profil: medicina internă cu interes pentru gastroenerologie și în special neurogastroenerologie.

 

 • Secția O.R.L. are ca activitate principală ambulator integrat ORL, diagnosticul surdității, diagnosticul tulburărilor de voce, chirurgia tumorilor maligne de cap și gât, chirurgia tumorilor benigne de cap și gât, chirurgie otologică, chirurgie endoscopică rino-sinusală, microchirurgie laringiană, chirurgia parotidei și a glandelor salivare, chirurgia glandei tiroide, chirurgia glandelor paratiroide, implant cohlear/alte protze implantabile.

 

 • Secția de Oncologie Medicală are ca activitate principală diagnosticul, tratamentul și urmărirea pacienților cu afecțiuni oncologice, consultații senologice pentru pacientele cu afecțiuni mamare, iar asistența medicală este asigurată în regim de: spitalizare continuă, spitalizare de zi și ambulator.

 

 • Compartimentul chirurgie plastică – microchirugie reconstructivă are frecvente cazuri de traumatisme complexe de mână: malformații congenitale, sindroame de compresiune a nervilor periferici (sindrom de tunel carpian sau cubital, etc.), boala Dupuytren, chirurgia mâinii reumatice. Tumorile benigne sau maligne ale pielii, țesutului subcutanat, muscular tendinos, sunt de asemenea tratate în cadrul compartimentului, precum și multe altele.

 

 • Secția A.T.I I asigură condițiile necesare pentru a realiza procedurile chirurgicale, de îngrijire perioperatorie și alte proceduri diagnostice și terapeutice, prin intermediul utilizării de medicamente și tehnici specifice. De asemenea, ATI oferă suport pacienților critici prin evaluarea și tratamentul disfuncțiilor sau leziunilor acute ale organelor care pun în pericol viața.

 

 • Compartimentul Ortopedie și Traumatologie (pentru urgențe complexe politraumă) are ca principală activitate furnizarea de servicii medicale specializate pentru tratarea complexă a politraumatismelor ortopedice. Pe lângă aceasta, medicii specialiști din cadrul compartimentului sunt specializați în tratarea patologiei cronice, precum: artroplastii (șold, genunchi, umăr, cot), afecțiuni cronice ale coloanei vertebrale, piciorului și alungiri ale membrelor, instabilități articulare, chirurgie artroscopică.

 

 • Secția de medicina nucleară se concentrează pe utilizarea substanțelor radioactive în diagnosticul și tratamentul diferitelor afecțiuni medicale. Aceasta implică administrarea unor substanțe radioactive în organismul pacientului, care emite radiații și permite medicilor să observe activitatea celulară și moleculară a diferitelor organe sau zone afectate.

 

 • Cabinetul de Alergologie si Imunologie oferă consultații de specialitate pentru adulți și copii și testări la medicamente și alte substanțe pentru adulți și anumite teste pentru pacienții pediatrici.

 

De asemenea, următoarele secții își desfășoară activitatea aici:

 • Explorări funcţionale I (neinvazive)
 • Explorări funcţionale II (invazive) – angiografie şi cateterism cardiac
 • Explorări genetice
 • Recuperare, medicină fizică și balneologie (baza de tratament)
 • Endoscopie digestivă
 • Cabinete planificare familială
 • Chirurgie vasculară

 

Pentru mai multe detalii, puteți contacta personalul la numărul de telefon +40 264 597 852.