Sursă foto: freepik.com

Spitale clinice de adulți – Cluj (I)

Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca dorește să îmbunătățească starea de sănătate a comunității prin furnizarea de servicii medicale de înaltă calitate, care să fie accesibile tuturor. Acoperă o gamă largă de servicii, sunt lideri în inovare atât în domeniul medical, cât și în management, și oferă o interfață modernă și prietenoasă. Valorile pe care le promovează sunt tradiția, munca în echipă, profesionalismul și promptitudinea, cu un accent deosebit pus pe pacient. Următoarele secții prezentate fac parte din componența spitalului și toate se află pe strada Clinicilor 3-6. Numărul de telefon pentru a contacta oricare dintre secțiile prezentate este +40 264 597 852.

  • Secția de diabet zaharat, nutriție și boli metabolice este unicul centru din țară care oferă servicii complete de prevenție cardiometabolică și îngrijire integrată pentru pacienții cu diabet. Oferă o gamă variată de servicii medicale, inclusiv consultații ambulatorii pentru pacienții cu diabet, dislipidemii și obezitate, educație terapeutică, screeningul complicațiilor microvasculare și tratamentul piciorului diabetic. De asemenea, asigură sprijin psihologic constant și spitalizare în regim de zi sau de lungă durată pentru situații medicale deosebite aferente diabetului zaharat sau diabetului gestațional.

 

  • Secția de nefrologie furnizează multiple servicii medicale, printre care se numără diagnosticul și tratamentul bolilor renale prin intermediul terapiei medicamentoase, hemodializei și dializei peritoneale. Secția este echipată cu 40 de paturi, dispune de un ambulatoriu integrat, o sală de proceduri intervenționale pentru cateterism și biopsie renală, precum și un compartiment special pentru hemodializă. În cazul spitalizării, serviciile oferite includ puncția biopsie renală, examinată prin diverse metode, precum microscopie optică, imunofluorescență și microscopie electronică. De asemenea, se realizează hemodializă pentru insuficiența renală acută și cronică sau intoxicații, hemoperfuzie pentru intoxicații și dializă peritoneală.

 

  • Secția de oftalmologie are următoarele dotări: autokeratorefractometru (pentru măsurarea computerizată a refracției oculare), biomicroscoape (pentru examinarea polului anterior și al fundului de ochi), oftalmoscop indirect (pentru examinarea polului posterior), perimetru computerizat (pentru examenul câmpului vizual), ecograf (pentru examinarea ultrasonică a globului ocular și efectuarea biometriilor), tomograf în coerență optică (OCT de generație Spectral-Domain – pentru examenul morfologic al structurilor oculare pol posterior și anterior), sinoptofor, Test Hess-Lancaster, Crucea Maddox și alte teste pentru examinarea vederii binoculare, a deviațiilor oculare și efectuarea tratamentului ortoptic, laser pentru fotocoagularea retiniană, laser YAG pentru tratamentul cataractei secundare și efectuarea iridotomiilor și bloc operator dotat cu microscoape operatorii.

 

  • Secția de Anatomie Patologică are ca activitate principală elaborarea diagnosticului histopatologic, citologic și necropsic pentru pacienții internați. Acesta este structurat în trei compartimente: histopatologie, citologie și prosectură, care oferă o gamă largă de servicii medicale.

 

  • Secția de Medicină Internă I asigură asistență medicală, atât pentru situații de urgență, cât și ambulatorii pentru afecțiuni cronice cardiovasculare, respiratorii, digestive, metabolice, reumatologice.

 

  • Secția de Dermatovenerologie prezintă servicii medicale precum: dermatoscopie cu înregistrarea digitală a leziunilor pigmentare cutanate, teste cutanate alergologice, prick test (alergeni de mediu, alimente şi medicamente), patch teste (Bateria standard europeană, Bateria de screening la materiale dentare, Bateria pentru reacţii adverse cutanate la medicamente), imunfluorescenţă directă, indirectă şi ELISA. De asemenea, clinica are două săli de intervenții chirurgicale.

 

  • Secția de Cardiologie I este specializată în diagnosticarea și tratarea afecțiunilor cardiovasculare la pacienții internați în spital, precum și la pacienții care se prezintă la unitatea de primiri urgente.

 

  • Secția Cardiologie II (cardiologie intervențională) se concentrează pe asistența medicală de urgență pentru afecțiunile cardiace grave care pot pune viața în pericol, cum ar fi: infarctul miocardic acut cu și fără supradenivelare ST, angina pectorală instabilă, insuficiența cardiacă acută – edemul pulmonar şi şocul cardiogen, insuficienţa cardiacă cronică severă complicată, tulburările de ritm şi conducere ale inimii, embolia pulmonară, tamponada cardiacă, disecţia de aortă etc.

 

  • Secţia Neonatologie I este o maternitate de nivel III, ceea ce presupune îngrijirea nou-născuților din maternitatea proprie, precum şi nou-născuţii cu risc major, născuţi în unităţile de nivel II şi I din regiune şi transferaţi în unitatea de nivel III de către Unitatea de transport neonatală din structura sa.

 

  • Secția de Gastroenterologie se concentrează pe acordarea de asistență medicală pentru o gamă largă de afecțiuni digestive, atât pentru situații de urgență, cât și pentru afecțiuni cronice ale tubului digestiv, precum cele hepatice sau bilio-pancreatice. Aceste servicii medicale sunt oferite prin internări prelungite sau spitalizări de zi.

Pentru informații suplimentare, apelați la numărul de telefon +40 264 597 852.