Ce faci cu mașina când pleci într-o călătorie

Călătoriile pot crea câteva situații problematice pentru tine, dacă trebuie să te deplasezi pe o distanță mai lungă. Ne referim în special la situațiile în care trebuie să călătorești într-un alt oraș pentru a lua avionul spre destinația ta finală. În acest caz, soluția cea mai bună este să călătorești cu mașina personală până la aeroport, dar ce faci apoi cu aceasta? Îți propunem câteva sfaturi care să te ajute să răspunzi la această întrebare.

Folosește o parcare de lângă aeroport

Prima și cea mai sigură soluție pe care ți-o oferim este cea în care îți parchezi mașina într-o parcare aflată în apropiere de aeroport. Astfel, o vei avea accesibilă și pentru drumul de întoarcere. Spre exemplu, presupunând că locuiești în Oradea și trebuie să zbori cu un avion din Cluj-Napoca, va trebui să găsești o parcare lângă aeroportul clujean, unde să poți avea siguranța că automobilul tău este protejat. Noi îți recomandăm o parcare privată în zonă, unde mașina va fi supravegheată non stop. Click aici ca să afli mai multe detalii despre aceasta.

Adu cu tine un al doilea șofer

Această soluție nu este una ideală, însă este potrivită mai ales pentru cei care nu au date fixe de întoarcere. Astfel, atunci când pornești spre aeroport, ia cu tine o persoană în care ai încredere și care are permis de conducere. După ce ajungi la destinație, oferă-i cheile mașinii și las-o să îți ducă mașina acasă. Astfel, nu va trebui să îți faci griji că nu știi unde îți este mașina sau că o fi sau nu în siguranță în locul în care ai parcat-o. Mai mult, dacă nu știi datele de retur, poți acționa la fel și la întoarcere, de îndată ce afli când vei face asta, desigur.

Închiriezi o mașină pe care o poți returna în alt oraș

Dacă nu vrei să te complici cu găsirea unui loc de parcare, o altă soluție este să nu vii cu mașina ta. Găsește o companie de închirieri care are filiale și în orașul în cauză și închiriază un automobil în acest fel. Continuând pe exemplul din paragraful anterior, o companie care îți închiriază o mașină în Oradea, trebuie să permită returnarea ei la agenția din Cluj-Napoca.

În cele din urmă, trebuie doar să găsești cea mai potrivită soluție pentru călătoria ta, ținând cont de faptul că poți avea nevoi diferite în funcție de călătoria pe care o faci.

Foto: Wikimedia