Piata Muzeului

Piaţa Muzeului este locul preferat de clujeni pentru relaxare şi plimbări scurte. Pe tot parcursul anului, piaţa este animată de meşteşugari şi diferite evenimente culturale, care îşi aşteaptă vizitatorii mereu cu braţele deschise. Tarabele cu artizanate şi târgurile vintage întregesc aerul medieval al pieţei dat de străzile pietonale pavate cu piatră cubică şi clădirile istorice care se găsesc aici.

În capătul pieţei se găseşte Muzeul de Istorie a Transilvaniei, după care a fost denumită. Tot în piaţă se pot vizita şi Obeliskul Karolina, Mănăstirea şi Biserica Franciscană şi casa natală a lui Matei Corvin.

Ca aproape toate pieţele clujului, şi aceasta a purtat mai multe denumiri de-a lungul anilor. Astfel, după înfiinţare a fost cunoscută sub numele de Piaţa Cetăţii Vechi, în evul mediu a fost denumită Piaţa Mică, iar în secolelele XVIII-XIX avea numele de Piaţa Karolina.

În prezent, multe baruri şi cluburi şi-au deschis porţile pentru cei care doresc să se distreze în timpul nopţii. Dar în timpul zilei, în toată perioada caldă, aceleaşi baruri îşi aşează mesele şi scaunele, aşteptându-şi clienţii să se răcorească cu o limonadă la umbra bătrânului copac.