Casa de cultura a studentilor

Casa de Cultura a Studentilor

Tinerii au nevoie de un spaţiu unde să îşi exerseze talentele, unde să găsească un grup cu care să împărtăşească pasiunile şi unde să primească îndrumarea unei persoane profesioniste. Iar Cluj Napoca nu a dus niciodată lipsă de studenţi dornici să îşi exprime sentimentele şi trăirile prin diferite forme de artă. Astfel, s-a născut Casa de Cultură a Studenţilor, un spaţiu pentru recreere şi o alternativă pentru petrecerea timpului liber.

Până în anul 1956 activităţile cultural-artistice şi distractive ale studenţilor s-au desfăşurat în diferite locaţii asigurate de instituţiile de învăţământ. Chiar dacă studenţii şi-au exprimat dorinţa de a avea un spaţiu al lor, numai în 1956 s-a format consiliul care a avut sarcina de a crea noua instituţie. Prezenta clădire cu 104 încăperi a fost preluată în anul 1960, moment din care cercurile artistice şi culturale au prins un nou contur. Din sumele alocate de Minister au fost cumpărate costume, instrumente muzicale, mobilier şi decoruri pentru spectacole.

Studenţii şi tinerii care doresc să se alăture unei instituţii culturale cu mare valoare în Cluj Napoca pot alege din programele puse la dispoziţia lor: 19 formaţii artistice, 6 cenacluri şi diverse cluburi şi cursuri.